Thursday, August 21, 2008

Harapkan Pagar tapi dia pulak makan Padi.

Alangkah malunya manusia manusia ini.

Bergembar gembur dia melaungkan ketelusan, amanah dan keikhlasan,
Maka kita semua percaya akan mereka.
Maka rakyat Perak mengundi mereka untuk menjaga kepentingan rakyat.

Alahai, bagai kata pepatah Melayu,
Harapkan pagar, pagar makan padi.

Laporan ini di Malaysiakini. KLIK di sini

Kenapa pula kita tidak percaya.
Kan BPR dah tangkap mereka.

Inikah golongan manusia yang kita pilih.
Kalau dah asal mereka dari kelik itu, UMNO, BN.
Maka perangai mereka masih tak ubah juga.

Lanjutan laporan dari Malaysiakini KLIK di sini.

Kenapa pula Ngeh perlu pertahankan mereka.
Memang betul mesti di adili dulu.
Itulah, kalau tak buat, tak mungkin orang nak tangkap.

Harapkan pagar, pagar makan padi.

4 comments:

rasyd said...

salam,
pada pandangn sy agak x adil untuk kita menghukum mereka yg ditangkap sedangkan mereka belum disabitkan kesalahan.

kalau x silap sy ada 260 aduan rasuah dalam pemilihan umno tp x seorang pn yg ditangkap lagi.kenapa anda x persoalkan kenyataan tersebut?

nooryahaya said...

alaikumsalam,
memang tak adil, tapi itu lah manusia, menghukum dengan berita. dan pengundi akan menghukum dengan berita dan khabar angin. walaupun khabar angin tu tak semestinya betul.
Anwar Ibrahim semasa dia masih TPM dulu, pernah berkata bahawa 'we must not only be CLEAN, but we must also be seen as CLEAN'
laporan terbaru mengatakan bahawa dia dok minum kopi kat kedai, mkendian ada org datang bawa beg. dok sebelah, atau meja sebelah. kendian di tinggalkan beg tu. BPR cekup dia org bila pegang beg. entrapment, probably. thats up to the court to decide. but why are they so 'weak' as to pegang beg tu. why not just get up and tell tuan punya kedai ada org tinggal beg.
as for rasuah, now that Pakatan is in some State Govt, the word rasuah shuld not in their vocab. as they say, you dont expect Pakatan MPs do it. ever. kalau UMNO tu, semua org tahu. sebab tu org tak undi mereka. we dont want Pakatan go the same way.

Poliklinik Salehudin said...

asm.
let court decide, ada kes ke takde kes.walaubagaimanapun duit memang tempting, apalagi kalau kawan lama yang datang bawa bakul.bezanya kalau umno yang buat , ramai yang tutup mata.

joe said...

salam.

Jika keadilan ditegakkan, keberanian tidak diperlukan lagi.

carcoon